neděle 23. února 2014

Sydney - den šestý


Nevím, zda vás to ještě zajímá, ale doufám, že ano. Aspoň ty fotky by mohly. Po krátké odmlce jsem opět zde s dalším článkem o Sydney. Z předešlého článku jistě víte, že jsme se pátý den večer chystaly na pondělní výlet ke koalám. Zjistily jsme si spoje a těšily se na všechna ta úžasná stvoření. 

Ráno jsme vstaly poměrně brzy a po snídani a po natření opalovacího krému, vyrazily na Train. Vlastně ne, tentokrát jsme nesnídaly, jelikož jsme si nic nestihly koupit :D Ano, už si vzpomínám. Vystoupily jsme z Trainu v Blacktownu a modlily se, aby zde bylo něco k snědku. Pár stravovacích zařízení jsme našly, takže jsme se nasnídaly, koupily si svačinu a vyrazily hledat ten správný autobus, který nás zaveze k Wildlife Park. Nutno podotknout, že v Sydney to s autobusy není vůbec jednoduché. Představte si, že jste ve velkém cizím městě, sednete do autobusu a vyrazíte na předem stanovené místo, které jste ale v nikdy v životě neviděli. Člověk si řekne, proč se nad tím pozastavovat. Jenže v těch Sydneyských autobusech nikde nevidíte název příští stanice a ani vám je nikdo nehlásí. "Okej, budeme to počítat, máme přece vystoupit na šesté stanici.". Ani tak moc nepochodíte. Zastávky jsou zde totiž na znamení a vy vážně netušíte na které jste zastavili a kterou prostě projíždíte. Nejsou totiž ani nijak výrazně vyznačené. Celou cestu tedy koukáte nervózně z okna a hledáte nějaký záchytný bod. Je to trochu adrenalin, ale před Wildlife Park je naštěstí velká cedule a vy tedy stihnete zmáčknout to kouzelné tlačítko, kterých je v autobusech vážně plno a přinutí řidiče zastavit. Jednou jsme takhle jely "domů" pozdě večer a jak sami určitě dobře víte, přes noc nic nevypadá jako ve dne, takže jsme byly rády, že jsme nakonec správně vystoupily. 
Ale zpátky ke koalám... Uznali mi ISIC, takže jsem měla studentský vstup a místo 28 dolarů jsem platila necelých 22. Naneštěstí se za námi přiřítila početná skupina Korejců, takže jsme měly velice skvělé společníky. Nicméně jinak tam skoro nikdo tou dobou nebyl. Lidi sem samozřejmě jezdí hlavně kvůli koalám a klokanům, ale to zdaleka není vše, co je zde k vidění. Než vás pustím k fotkám, měli byste vědět, že koaly jsou vážně ta nejroztomilejší zvířata, která jsem kdy viděla. A na dotek jsou trochu jako koberec s krátkým vlasem. Spí všude okolo vás, některá si pochutnává na čerstvém eukalyptu a mezi tím vším stojí tři kůly, kde se můžete s koalou vyfotit a pohladit si ji. Jen vás trochu znervózňuje ta fronta Korejců, která se tlačí ke koale. Nejradši byste ji popadli a utíkali s ní někam daleko od nich :D 
Klokani jsou taky velkou atrakcí, zvlášť když zjistíte, že tu volně pobíhají, ač to na první pohled vypadá, že mají svůj vymezený prostor. Jsou trochu plaší, ale pohladit si je můžete taky. Trochu si poklábosíte s papoušky, prohlédnete si  zblízka wombaty, zasmějete se tasmánským čertům, kteří jak pomatení běhají ve svém výběhu stále dokola(trochu jako v tom animáku) a budete se rozplývat nad nejmenšími tučňáky na světě. Jo a taky s vámi možná bude chtít utéct nějaká ta koza z jejich "farmy". Petra se divila, proč jí ten Korejec za ní šťouchá stativem do zadku a ona to byla koza na útěku :D Prostě príma den!! Který jsme k večeru zakončily na Bronte Beach, kde jsem fotila Petru. Pokud jste fotky neviděli, můžete si výsledek našeho snažení a mrznutí(foukal docela studený vítr a voda už byla váááážně dost ledová) a do toho ten písek, který je pak všude... prohlédnout ZDE. Slunce zapadlo rychleji než jsme čekaly a tak focení bylo asi dvacetiminutové :D Tak jsem si pak aspoň našla pár mušlí v písku a vyrazily jsme "domů".

Vaše Sissi a Petra



wombat


hezky se nám ukláněl...




zapózuj si s klokanem


a dej mu něco k snědku


"Máš pro mě něco na zub?"


"Já tu na vás počkám, joo?"


uiiiiiiii


Asi nejprudší pohyb, co jsem kdy u koaly viděla :D Asi tančila u tyče...


...a pak si sedla...



"Nebudu se s tebou prostě fotit, nech mě!"


"Seš dost votravná, víš to?"



huuu-huuuu


Sexy póza, co kdyby to pak bylo někde v novinách, žeo...



"Hej kámo, pocém."


"Mamíííí, já chci veeeen!"


"Úsměv a mávat, hoši!!"


"To čumíš na mě?!"



"Ještě pětapadesát koleček a dám si voraz."


"To já si dám voraz teda už teď..."


"Když po mně nebudeš chtít, abych špulila rty, tak klidně foť."





Tomu říkám pořádná slepice..


Elvis frog?



Nejlepší je složit hlavu do klína..



Romantika, no ne?



Dingo


Done

"Pocem a zvopakuj to!"


Láska nebeská


"Vůbec se na ni nedívej, ta je moje."


Smooootieeee


Jedna plážová...


4 komentáře:

  1. Jeeeeeeej :) krasne fotky ;) hned by som tam isla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se tam někdy zajeď podívat.. Stojí to za to :)

      Vymazat
  2. Hodně povedené shoty :) Ty koaly jsou umačkáníhodné :D

    OdpovědětVymazat