čtvrtek 13. února 2014

Sydney - den čtvrtý a pátý


Co vás může v sobotu 1.2. ráno po pátečním(procházkovém podotýkám)  večeru vyhnat z postele? V ČR leda tak hlad(ať už váš nebo vaší zvířeny). U protinožců je tomu ale jinak. Vzbudíte se do krásného dne zalitého sluncem a vidina šumění moře a polonahých lidí běhajících ve zpomalených záběrech po pláži, vás donutí vystrčit nos, rozlepit oko a rozespale sbalit plavky, krém a spoluležící. Se zívnutím spořádat výborný australský chléb s nutelou a sklenkou pomerančového džusu a vyrazit. Čím jste blíž pláži, tím jste natěšenější, živější a rychlejší. Zvlášť když na vás onen teplý den čeká nejslavnější australská pláž... Bondi Beach.


Má zhruba kilometr a každý letní víkend si tu sluní kejty 40 tisíc lidí. Nevím jestli máme takové štěstí nebo tak smrdíme, ale stejně jako na Bronte Beach zde není vůbec plno. Petra nechtěla riskovat další vykázání z vody a tak se už nepokoušela plavat. Jen tak bezmyšlenkovitě si stoupnete do té chladné vody a sledujete, která vlna vám namočí plavky. Písek unášený vodou vám u toho dokonale peelinguje nohy a ten, kterému se nechce moc cestovat se vám narve mezi prsty, popřípadě vás pomalu pohltí. Do tří minut, kdy stojíte na místě, jste po kotníky v písku a je vám skvěle!! Chcete aby to nikdy neskončilo. S šuměním vln, nádherně modrou barvou všude kolem, sluncem zahřívajícím vám ramena i tím akupunkturo-pískem. Po 24 promrznutých únorech je tohle stále k neuvěření. Ale shodly jsme se s Petrou, že ať je Bondi slavná-neslavná, Bronte Beach se nám líbila víc. Byla taková osobnější, menší, uzavřenější. 

Po pár hodinkách slunění jsme zhodnotily své opět načervenalé zadnice a vyrazily "domů". Když opustíte prostory písečné pláže, onen písek už není tak super a fajn, protože svědí a dře a je prostě úplně všude. Takže rychle do sprchy. Cestou jsme zaznamenaly, že musíme vypadat opravdu vtipně. Nejen kvůli všudypřítomnému písku, ale i díky načervenalé pokožce. No co, nikdy už tyhle lidi nepotkáme, tak ať! 
Ten večer jsme dostaly pozvání na grilovačku k Robovi a to se co? Neodmítá. Po lehkém odpočinku jsme tedy vyrazily směr Rockdale. A byl to opět výživný večer. Skvělé jídlo, fajn lidi, smích a pivo. Akorát je to všechno vážně únavné. Před půlnocí jsme tedy vyšly na Train a cestou domů jsme(jak jinak) opět čekaly na přestupu přes 20 minut na spoj. Sami určitě dobře víte, že se tenhle čas táhne jako smrad. Chce se vám spát, už je docela chladno a vy sledujete obrazovku, kde se pomalu, ale(občas) jistě odpočítává čas příjezdu vašeho dopravního prostředku. 

A abyste se nenudili, spojím tento sobotní beach day i s tím nedělním. Je to trapné, já vím, ale byl to opět krásný a slunečný den. Měli jsme s Robem sraz ráno u trajektu, který převáží lidi na Manly a zpět. Dravé lokty mých přátel nám zajistily místa "v první řadě" a tak jsme měli při plavbě krásný výhled. Můžete se z lodi kochat tím, co už ze Sydney znáte, jen z jiných úhlů. Harbour Bridge, Opera Hous, Westfield, domy, domky, domečky... S větrem ve vlasech se pomalu blížíte cíli. Po zhruba půl hodině vystoupíte na pevnou zem. My jsme zde dnes opět kvůli pláži, ale i místnímu akváriu. Nebudu to tedy protahovat. Petra si v Oakley nevybrala brýle a tak se válíme, obrušujeme si nohy ve vodě, jíme lichi, mažeme se padesátkou, sledujeme beach volejbal a čas běží a běží. A to se vám pak ani vstávat nechce, ale akvárium volá. 
Je o dost menší než to v Darling Harbour a kromě obřích želv, stone fish a lidí v neoprenu ve vodě nás nic nepřekvapí. "A my bychom taky chtěli do toho akvária mezi ryby!!". Akorát nemáme zbytečných 300 dolarů. :D 
Po cestě sem jsme si všimly, že v místním mekáči mají McFlurry s M&M's, což byla jasná volba. No to u nás přece nemáme! Se zmrzlinou v ruce nastupujeme na zpáteční trajekt a tentokrát usedáme dovnitř lodi a jsme rádi za trochu stínu. Užila bych si i tuhle jízdu, kdyby vedle nás neseděl šikmooký muž, který velmi hlasitě promlaskal čtvrt hodiny. 
Asi to vypadá, že jsme se jen válely na pláži, ale tak úplně pravda to není. Tento krásný den jsme završili vysoko nad stromy a domy. Navštívili jsme Westfield. Nenachází se zde jen řada obchodů(jako například: Chanel, DKNY jeans,Miu Miu, Christian Louboutin, Michael Kors, Versace...), ale také Sydney Tower Eye s vyhlídkou na celé město a pokud máte koule na trochu adrenalinu, můžete si připlatit a vyjít ještě o kus výš na Skywalk. Špička Sydney Tower Eye je ve výšce 309 metrů. Hezky jsme si to celé obešli, prohlédli si to boží město z ptačí perspektivy a zmoženi všemi událostmi dne vyrazili "domů". 
Petra po očistě uvařila boží penne s pestem a parmezánem a naše bytné nás podarovaly domácími cherry rajčaty a bazalkou z jejich keříčku. Lepší zakončení dne si člověk přát nemůže. Před upadnutím do postele ještě hledáme spoje na pondělní ráno, protože vyrážíme hladit koaly!

Tak tedy dobrou noc :)

Vaše Sissi a Petra



Bondi Beach 








Takové to domácí grilováníčko...


Opera z vln



Harbour Bridge


Centrum 


Dál a dál...



Manly Beach




V akváriu v Manly



Stone fish


Vejrala tak blbě, že jsme musely taky...


Táááákhle je velký.



Ano, další atrakce v akváriu. To jsme ještě neviděli.



McFlurry with M&M's.


Trajektová







Najdi Operu...




Netuším, proč nám stále někdo lezl do záběru.


Večeře podle mého gusta :)



4 komentáře:

  1. Wow tam je úžasně! :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to naprosto boží, jela bych hned zpátky..

      Vymazat
  2. Chjoooo, taky se chci probudit a jít zrovna na pláž! A ne řešit ledové tlapky, kýbl kafe a zalepené oči :-D
    Hrozně závidím tu pláž! A fotky jsou parádní! :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to naprosto luxusní, skvělé, boží a já nevím co ještě! Chci tam znovu a chci a chci!! :D
      A děkuji :)

      Vymazat