neděle 6. října 2013

Na cestách


Sedím si tak ve vlaku a hlavou se mi honí toooolik myšlenek. Co musím, co potřebuju, co nepočká, co chci, co bude, zda jsem dobře využila čas o víkendu... Je toho tolik, že to sama nestíhám třídit. Tak to začátkem semestru bývá, ale letos se do toho leště přidala bakalářka, focení a pak taky fakt, že chci se svou milovanou Petrou vyrazit za dobrodružstvím mimo republiku. Kam, to si zatím nechám pro sebe a pokud to všechno vyjde, tak se za pár měsíců můžete těšit na nějaký ten článek nejen o zahraniční módě. 
Zítra nesu svému vedoucímu bakalářky první návrhy, tak to stále dávám dohromady, aby to mělo hlavu a patu. Opravdu mě udivuje, jak se každý semestr dokážu stresovat kvůli kvantům věcí, které musím splnit. A říkám si, že to nemůžu nikdy stihnout, ale ono se to vždycky dá. Takže letos to nebude žádná výjimka. Prostě to vše zmáknu i s bakalářkou a bude! :D 
Když člověk jede vlakem přes půl republiky a kouká z okna, napadá ho všelicos. Tak třeba na co se vlastně těším v zimním období. Jako první mě napadl punč. Punč od mého skvělého Mirka, který každý rok stojí a mrzne v Karviné na náměstí o trzích a prodává svůj skvělý punč. A taky medovinu a svařák, ale já jsem prostě punčař :D Těším se na první sníh, na řízek z panenky (kapra nejím..) a salát, na babiččiny vanilkové rohlíčky, na focení ve sněhu a taky na to, čemu se říká pohoda, ač to letos bude trochu hektické. Naopak se netěším na omrzlé končetiny a nos. A taky - a teď se dostáváme k jádru věci - se netěším na ty zástupy slečen, které nevím proč, ale chodí v šatech a zimních sportovních bundách.. Kdyby se mě někdo zeptal, co považuju za největší zimní módní prohřešky Čechů, byla by to tahle kombinace. Já chápu, že je zima.. Chápu, že v té bundě jdou vlastně jen do auta a z auta.. Ale proč? Proč, když se hodiny chystají na ples nebo na nějakou jinou akci? Zabijí tím totálně celkový dojem. Vlasy načesané, oči od kosmetičky, rty se lesknou.. šperky zdobí uši, krky, ruce.. šaty, že by jim je mohla princezna závidět.. a do toho bum bác zimní bunda fosforové barvy. Dámy a slečny, nejste u vleku. Investice do nějakého hezkého kabátu se podle mého vyplatí, protože ho budete moct klidně i roky nosit. Nechte proto prosím všechny ty bundy se sněhovým pásem a kapucí doma, na lyžích vám budou slušet mnohem víc. 
Je asi víc věcí, které by měly zůstat ve skříni nebo by vůbec neměly v šatníku být, ale tahle kombinace je pro mě opravdu smrtící. Pokud chcete vědět, co mi taky trhá oči v zimním období... tady je pár kousků: válenky - věřím, že jsou pohodlné, ale po druhém obutí se celé zbortí a vypadá to naprosto strašně, nehledě na to, že jsou stále mokré.. bílé kozačky - ještě jsem opravdu neviděla ani jedny, které by stály za obutí.. porohky - které někteří nosí celoročně.. silonky s lycrou pod kraťasy - v módě jsou všelijaké punčochy a přes ty klidně další podkolenky a ty dokonce i víc hřejí, tak šup do nich.. 

Už jsem asi natolik znavena, že mě nic dalšího nenapadá. Máte taky něco, co nelahodí vašemu oku v zimě? Napište mi to do komentářů sem nebo na fb. (:


4 komentáře:

  1. říkám "amen!" a k těm plesovým šatům...nenávidím, když mají některé slečny silikonová ramínka s korzetovými šaty (nebo s šaty všeobecně)--vraždila bych..to je podle mého nejspíš nejnevkusnější prohřešek. A taky přezouvání zimních bot do lodiček, které byly přineseny (držte se!) v igelitce!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svatá pravda.. :D jako taky se přezouvám až na místě, ale když jedu autem, tak se přezuju v něm a nechám se vyhodit přímo před vchodem.. Pokud jdu pěšky, je to horší :D

      Vymazat
    2. cokoliv Sissinko, jen né v igelitce, propro! :))

      Vymazat