neděle 8. září 2013

Podzim 2013

Už víte, co se bude nosit na podzim 2013? Že ne? Tak čtěte pozorně..




Jaké jsou módní trendy pro letošní podzim? Je jich mnoho. V šatníku by vám neměl chybět dobře padnoucí šedý svetr. Tlustý, tenký, dlouhý, krátký.. Letos frčí doma upletené svetry. Takže požádejte babičku, ať vám něco s jehlicemi vyčaruje. 


Módní renesanci v podzimní kolekci zažívá třičtvrteční sukně do pasu. Vybrat si můžete z ačkového nebo přiléhavého úplého střihu. Jen je u ní problém, mohou si je dovolit jen štíhlé ženy a podpatky jsou skoro nutností. 



Džínoviny není nikdy dost a platí to i letos. Košile, kalhoty, bundy, boty.. Je to klasika, která nikdy nevyjde z módy. A teď si navíc můžete ze starých nudných jeansů doma udělat nové a stylové pomocí sava. A jelikož se nám vrací grunge, můžete k tomu přidat i ostny..





Co se střihů týče, nic moc nohévo nás letos nečeká. Největší novinkou v našem šatníku jsou tyto oversized kabáty. Jsou opticky o několik čísel větší než vaše běžná velikost. Můžete ho sehnat například v Zaře. 


Stejně jako džínovina, ani kožená saka nevyjdou z módy. Letos vám nesmí chybět černé dobře padnoucí sako, které se nikdy neztratí. 


Módní značky jako Miu Miu nebo Dior nám na molech předvedly, jak nosit růžový kabát. A proto je jednou z nejvíc žádoucích věcí v podzimní kolekci. 



Letošnímu podzimu vládnou nazouvací polobotky, mokasíny a oxfordky. Jsou pohodlné a je na trhu je jich velké množství, proto si každý může vybrat podle svého gusta nebo růžového kabátku. ;)


Tuxedo sako je v podstatě dámský smoking. Na výběr máte mnoho variant strihů i barev. Pokud tedy chcete být letos opravdu chic, neváhejte! 


Váš krk by měl určitě zdobit velký několikařadový náhrdelník. Zlatá je opět velmi v kurzu a jakýkoli doplněk v této barvě nic nezkazí. Ba naopak.


Mezi další trendy letošního podzimu patří rozhodně....
  • boty na klínku
  • asymetrické vzory
  • kabelky v punk rokovém stylu nebo "lékařské brašny"
  • rukavice
  • zdobení všude(dokonce i na botách či kabelkách)
  • těsné roláky k sukním
  • miniaturní kabelky takzvané miniadieres
  • krajka
  • klobouky
  • napodobenina kůže z kajmana(opravdu na všem)
  • transparentní materiály


A barvy??

Bílá, černá, oranžová, zlatá, fialová, ale hlavně krvavě červená, granátová, smaragdově zelená, safírově modrá, pastelově modrá a pastelově růžová. 


Každý podzim se nese ve znamení temnějších a tlumenějších barev než na jaře a v létě, ovšem letos se barevné spektrum opravdu omezilo. Trendy je být v černém od hlavy až k patě a může za to opět grunge. Móda, která je tak charakteristická pro hudební styl populární v 90.letech. Neustále se vrací a letos v plné parádě a ruku v ruce s punkem. Černá kůže, červená kostka, průhledné černé vsadky, ostny a černé kozačky nebo martensky. Určitě si pořiďte černo širokou, krátkou sukni v kombinaci s úplým topem s rukávy. Vytvořte tak drzý look..


Je toho opravdu mnoho a vybrat si může úplně každý. Nebojte se proto experimentovat a kombinujte nekombinovatelné. (: a hurá do plískanic. 


Žádné komentáře:

Okomentovat